Mandalaens skabelsesmønster går igen overalt i naturen

 
 
  Forside

  Mandala grundkursus


  Mandala & terapi

  Mandala & spiritualitet

  Mandala & natur
 
  Broder en mandala
 
  Galleri Indien

  Galleri Australien

  Mit personlige galleri

  Kontakt
 


 


” By choosing to be auer most authentic & loving self,
We leave a trail of magic everywhere we go.”
Emanuel


MANDALA & TERAPI

Det at tegne en mandala er i sig selv terapi. Ved at tegne en mandala, opstår der en meditativ tilstand, dyb koncentration og en afkobling fra tankevirksomheden. Det er selv-forglemmende, der opstår indre ro og man får sin sjæl i tale i form af ny indsigt.

Den mandala man netop har tegnet kan danne udgangspunkt for en ny mandala. Det kan gøres ved at man mediterer på centrum. Centrum åbnes op med spørgsmålet, hvad ligger der bagved og der skabes en ny mandala. Denne proces kan gentages flere gange på samme måde , som når et kalejdoskop drejes og mønstret forandrer sig.

DEN, SOM SER UDOVER , DRØMMER

DEN, SOM SER INDOVER, VÅGNER
                                                                                                       C.G.Jung

At tegne en mandala er en måde at blive bedre kendt med dybere lag af bevidstheden på. Carl Gustav Jung tog udgangspunkt i mandalaen, da han fremlagde sin model af menneskets forskellige bevidsthedsniveauer og han opdagede at mandalaen var et kraftigt værktøj for vækst og forvandling.

Ud fra Jung’s anskuelser skaber arbejdet med mandala-tegning dialog mellem jeget og selvet.

De fleste mennesker lever et ganske stresset hverdagsliv og generelt befinder vi os på et niveau, hvor vores bevidstheds øverste lag ikke er i harmoni med vores dybere lag af bevidstheden. Forbindelsen til centrum er brudt.Kursisternes galleritryk på billedet for stort billede

www.elsalyngoe.com