Mandalaens skabelsesmønster går igen overalt i naturen

 
 
  Forside

  Mandala grundkursus


  Mandala & terapi

  Mandala & spiritualitet

  Mandala & natur
 
  Broder en mandala
 
  Galleri Indien

  Galleri Australien

  Mit personlige galleri

  Kontakt
























 

 


”Geometry wil draw the soul towards truth,
and create the spirit of philosophy. “
Plato


GRUNDKURSUS I MANDALATEGNING

På grundkurset i mandalategning lærer du mandalakunstens grundregler og arbejdsmetoder. Du lærer at konstruere geometriske forme og anvende det gyldne snit og fibonaccitallene i konstruktion af dine personlige mandalaer. Vi tegner, maler, mediterer og deler vores oplevelser.

DET GYLDNE SNIT

Luca Pacioli (1509) kalder det” gyldne snit ” for den guddommelige proportion. Det gyldne snit er en del af uendeligheden og kan beskrives, som en måde at dele et linjestykke på . Helheden forholder sig til det store stykke, som det store stykke forholder sig til det lille stykke. Det gyldne snits proportioner ses overalt i naturen, planter, dyr, og i vores krops dimensioner. Det anvendes i arkitektur, billedkunst, musik og digtning.

FIBONACCITALLENE

Leonardo Fibonacci (ca.1170 – 1240 ) opdagede en talrække, hvor hvert tal er summen af de to foregående tal. En serie starter med 0,1, fortsætter med 1,2,3,5,8,13 osv i det uendelige. Der findes fysiske eksempler på fibonaccitallene overalt i naturen i form af den logaritmiske spiral. Her følger spiralen fibonaccitallenes lov med en gradvis øgning af afstanden mellem rundingerne i spiralen, efterhånden som den breder sig ud fra sit centrum.



Kursisternes galleri



tryk på billedet for stort billede




tryk på billedet for stort billede




tryk på billedet for stort billede

www.elsalyngoe.com